BUM2021 Sumár

Tento ročník BUM – Beh ulicami mesta Námestovo 2021 bol iný ako zvyčajne. Pandémia, dlhá zima, zlé počasie. Ale ani tieto obmedzenia nám nebránili dať hlavy dokopy a zorganizovať aj tento rok virtuálny beh. Štandartné preteky sú vždy príležitosťou kde sa stretávajú bežci, ako súperi, ale aj priatelia navzájom. Fanúšikovia robia nezameniteľnú atmosféru, ktorá je motiváciou pre každého športovca. Aj keď v tomto roku to v tejto podobe nevyšlo, využili sme naplno sociálne siete. Mnohí, ktorí  nás takto sledovali, stali sa našimi virtuálnymi fanúšikmi aspoň takto na diaľku.  A bežci, ktorí sa pochválili svojou fotografiou na facebooku alebo instagrame získavali svoj pomyselný aplauz v podobe lajkov a srdiečok od ich vlastných priateľov či followerov. A to nás nabilo energiou a nadšením. Možno aj takouto maličkosťou ste motivovali svojich známych k športu. A najmä o to nám išlo.

Pred odštartovaním virtuálneho behu Námestovom sme pre Vás pripravili výzvy, ktoré Vás mali rozbehať a vyvolať chuť zapojiť sa do tohto virtuálneho preteku. Pre nás to bola zábava lebo sme si takto sami vytvorili možnosť, ako Vám ukázať príjemné bežecké trasy vhodné na akýkoľvek tréning v okolí Námestova. Veľmi nás teší, že do výziev sa zapojili mnohí a tým, že sa inšpirovali, zapojili, odbehli si tie trasy, nám veľmi urobili radosť..

Do virtuálneho behu na rok 2021 sa zaregistrovalo 126 bežcov, z toho splnilo kritéria 98, čo je úžasne.

V  období od 13. do 16. mája sme spolu zabehli viac ako 500 km a ty si bol práve súčasťou.

Padol nový rekord 5km trate v Námestove, keď ho najskôr v Piatok 14.05. prekonal Štefan Piták a trať prebehol za necelých 20:25 minút no na druhý deň ho prekonal Pavol Hrubjak, keď trať zdolal za 19:00 minút.

Tento 4.ročník ma nový dizajn medaile, ktorá na zadnej strane ukrýva mapu 5km trate. Tohtoročná má prvú časť a ďalšie budú na ňu nadväzovať. Tak sa pokúste v priebehu ďalších rokov dokončiť túto kolekciu.

1. časť mapy BUM

Tým, že sa do nášho behu zapájali aj bežci z okolia chceli by sme pomyselnú štafetu bežeckých výziev podať ďalej. Veríme, že bežci z okolia majú mnoho zaujímavých lokalít na zaujímavé bežecké tréningy. A práve po takých sú hladní všetci bežci. Všetci máme radi nové zážitky, nové výhľady, nové kamarátstva aj keď len virtuálne.

Ďakujeme Všetkým za účasť, bez Vás by sme to nedokázali, taktiež BUM tímu, ktorý toto cele zorganizoval a taktiež mestu Námestovo za finančnú podporu.

Veríme, že o rok sa už všetci spoločne stretneme na štarte a vychutnáme si atmosféru preteku.

Váš BUM tím.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *